Yin Yoga Opleiding / Teacher Training 150 uur

In het voorjaar van 2024 starten we weer een nieuwe leergang van onze Yin yoga opleiding/Teacher Training; Yintension. De vorige edities waren erg bijzonder om te geven en een hartverwarmend succes!

 

*

‘na een TT van een jaar te hebben gevolgd met 42 deelnemers was deze TT

een grote aangename verrassing!

In kleine groep een zeer kwalitatieve opleiding krijgen is een wereld van verschil!

Liduine heeft oog voor ieder individu.

Haar benadering van leerstof over te brengen is zoals Yoga…

In een vloeiende flow waar tijd wordt genomen om op ieders tempo

waardevolle gedachtegoed bij te brengen…

TOP-Opleiding met TOP-mensen!

Een echte aanrader voor iedereen die zich wil verrijken in de wereld van YIN-yoga!

Deze TT is goud waard!’

                                                                                  Alice Frattari – Do Yoga

*

 

In zes lange weekenden (vrijdag t&m zondag) kun je komend jaar gaan ontdekken waar jouw hart ligt bij Yin yoga. En vanuit jouw passie zal je kunnen delen waar de kracht van Yin yoga ligt.

De opleiding die we verzorgen wordt in het Nederlands gegeven. In onze training hopen we met warmte en toewijding aan jou over te dragen, wat Yin yoga jou en je leerlingen kan brengen. Vanuit de visie dat Yin yoga een volwaardige vorm van yoga is met een geheel eigen kracht, die andere vormen prachtig aanvult.

 

De combinatie van kennis en achtergronden van yoga (met als bakermat India) en die uit het Taoïsme en de traditionele Chinese Geneeskunde – geeft Yin yoga een unieke kracht die enorm bij kan dragen aan je goed te voelen: emotioneel, mentaal en fysiek. Je kan er confrontaties in opzoeken en leren je geest meer tot rust te brengen. Maar je kan ook op een verantwoorde, rustige en meditatieve wijze fysiek behoorlijke uitdagingen aangaan en zo sterker én soepeler worden. En dat zowel fysiek als mentaal!

 

Over de Opleiding:

Worldyoga biedt je een Yin Yoga Teacher Training aan waarbij jouw ontwikkeling voorop staat. We willen jo ondersteunen bij het doormaken van je eigen ontwikkeling, ongeacht of je nu al langer of korter Yin yoga of een andere vorm van yoga beoefent. Liduine legt in de training veel nadruk op hoe je op jouw persoonlijke en eigen manier veilig Yin yoga kunt beoefenen en vooral geven. Verder worden je je veel handvaten aangereikt over hoe je je lessen kunt verrijken zodat ze jouw persoonlijkheid dragen. Zodat deze veilig, uitdagend en creatief zullen zijn. Al in het eerste weekend zal je meegenomen worden in het ontdekken wanneer yoga functioneel is, of wanneer het yoga beoefenen volgens een plaatje wordt. Om je inzicht te verbreden zullen veel onderwerpen aan bod komen. Veel aandacht is er voor anatomie, omdat kennis daarvan je echt kan helpen de verschillen in lichaamsbouw te leren herkennen en begrijpen. Daardoor wordt het veel eenvoudiger om doelgerichter je yoga practice te beoefenen en je lessen te geven.

 

De opleiding is:

 • Leerzaam, leuk, inspirerend en ontspannen, en er is veel tijd om te genieten van de heerlijke en uitdagende aspecten van Yin yoga;
 • Gericht op een persoonlijk leerproces ongeacht je achtergrond, om zo je eigen weg te ontwikkelen;
 • Gebaseerd op een gedegen kennis én begrip van zowel het lichaam en van de Yin houdingen;
 • Voelen in, en kijken naar de Yin houdingen en al experimenterend veel leren. Wat inspirerend is omdat je dan echt voelt dat je dieper van de heerlijke houdingen kunt genieten, zodat je dat ook kunt overdragen aan anderen.

De groepsgrootte is bewust klein en bestaat uit maximaal 12 mensen.

We reiken wel een certificaat uit maar we hebben ervoor gekozen ons niet verbinden aan Yoga Alliance omdat Yoga Alliance enkel ingezonden opleidingsprogramma’s beoordeelt en geen opleidingen visiteert. We vertrouwen op onze kwaliteit en het samen leren met jullie, wat volgens ons, de enige echte garantie is dat we allemaal groeien en onze lessen overtuigd en kwalitatief goed kunnen verzorgen.

 

Wat komt aan bod:

 • De kracht van Yin yoga.
 • De verschillen tussen Yin en Yang vormen van yoga.
 • De verschillen tussen de verschillende weefsels van het lichaam en wat hun effect op het bewegingsapparaat van het lichaam is.
 • Hoe vormen van yoga, maar vooral ook Yin yoga, bijdragen aan een zowel fysiek, emotioneel, als mentaal groeiproces;
 • Hoe de Yin en Yang vormen elkaar aanvullen en verrijken.
 • Wat is fascia, wat is de invloed van (het al dan niet) goed functioneren van fascia voor de algemene gezondheid.
 • De botten en gewrichten. De verschillen in vorm hiervan bij iedereen en welke impact dit heeft op de persoonlijke bewegingsmogelijkheden van een lichaam.
 • Een aantal grote spiergroepen van voornamelijk torso en dijbeen. En het principe van spierketens, myofascia of ‘anatomietreinen’.
 • De  bewegingsvlakken van het lichaam en hoe je met anatomisch inzicht een houding goed kunt analyseren.
 • Leren kijken naar lichamen en mensen en herkennen van anatomische eigenschappen en mogelijkheden daarbij ofwel begrijpend leren kijken naar lichaamshoudingen en Yin houdingen.
 • Een uitgebreide reeks ‘basishoudingen’, en hoe je die vanuit anatomisch begrip, met behulp van de zogenaamde ‘Targets’ en ‘Skeletal Segments’ kunt onderbrengen in houdingengroepen.
 • Hoe je vanuit dit perspectief houdingen aan kunt passen of alternatieven kunt kiezen.
 • Je leert hierbij hoe je met de verschillende props kunt werken.
 • Creatief en kundig met houdingen omgaan om iedereen veilig een Yin houding uit te laten voeren.
 • Je leert in subtiliteit te gaan sturen en adjusten naar het meest gewenste Target van elke Yinhouding.
 • De ontstaansgeschiedenis van Yin yoga.
 • De theorie en filosofie van Yin & Yang.
 • De basis van de filosofie van het Taoïsme.
 • De basis van de meridianenleer en de ‘5 elementenleer’ met de daarbij behorende Chinese organen, uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM).
 • Lesgeven en hoe een lesvolgorde op te bouwen.
 • Creatieve lessen maken.
 • Meditaties  en Pranayama’s. (ademtechnieken)
 • Je leert hoe je een Yoga Nidra les kunt maken en we maken deze ook.
 • Hoe je Yoga Nidra met Yin yoga kunt combineren.
 • De invloed van yoga Nida op je gezondheid en je geest.
 • Kennis & skills van adjustments en lesgeven.
 • Experimenteren en oefenen met al je nieuw opgedane kennis.
 • Wall Yoga en de mogelijkheid om daardoor een houding juist wel te kunnen of juist een ander accent te leggen aan een Yin houding.
 • Een gehele Wall Yin les maken op verschillende manieren.
 • Wall poses als een prachtig hulpmiddel bij fysieke beperkingen of blessures.

Kortom: Je leert om veilig les te kunnen geven en vanuit het inzicht in anatomie en de houdingengroepen te kunnen gaan experimenteren met alle houdingen. Zo zal je in staat zijn veilige, inspirerende en creatieve lessen te kunnen maken.

Yoga is groei, yoga is verbinding, verbinding met jezelf, en daardoor met de mensen en de wereld om je heen. En ook daar wordt aandacht aan besteed, door in gesprek te gaan met elkaar. Want soms is voor groei, en voor verbinding anders en bovenal open leren waarnemen het allerbelangrijkste en dat kunnen we alleen van elkaar leren.

 

Wat wordt er van je verwacht:

 • Dat je minimaal een half jaar lessen Yin yoga gevolgd hebt.
 • Dat je voldoende tijd inroostert om te oefenen en je de leerstof eigen te maken.
 • Dat je tijdens de opleiding start met lesgeven aan kleine groepen.
 • Dat je over Yin yoga leest; al is er geen verplichte literatuur.

 

Het afronden van de opleiding wordt persoonlijk benaderd. We gaan ervan uit dat je alle weekenden present bent. Mochten er omstandigheden zijn waardoor een aanvullende persoonlijke benadering gewenst is, kunnen we altijd de eventuele mogelijkheden bespreken.

Natuurlijk hoef je niet vanaf het eerste weekend alles goed te doen. Wel is het belangrijk dat je de basisvaardigheden leert, die wij belangrijk vinden om aan anderen les te kunnen geven; uiteraard bij voorkeur binnen het tijdsbestek dat de opleiding verzorgd wordt.

 

Meer reviews:

*

“Liduine leeft vanuit yoga.

In haar aderen stroomt de liefde voor haar vak.

Passie in split.

Haar kennis is uniek en onuitputtelijk.

Als je houdt van authenticiteit.

Als je liever een persoonlijke benadering voor je professionele opleiding wil.

                          Yoga is… Liduine.”

                                                                                                   Hilde Evens

*

Jullie manier van lesgeven is fijn, zacht en liefdevol. Precies zoals ik in mijn hoofd heb ook ooit yoga lessen te gaan geven (als ik durf… ? )

-*

Wat een start van dit topweekend! Zalige energie ? Thx for the good vibes ?!

-*

Een bijzonder mooie ervaring, zo’n eerste teachertraining. Intensief, leerzaam, gezellig… dankbaar dat ik bij deze groep aan mag sluiten. Het voelt bijzonder goed om mijn zaadje bij jullie te laten ontkiemen…

-*

Liduine en Paul verzorgen een complete en gedegen Yin yoga Teacher Training. Er is veel aandacht voor de theoretische achtergrond van Yin yoga, anatomie en de Chinese Geneeskunde. Daarnaast is er ook ruimte voor de praktijk van yin yoga; het doen van de houdingen, het leren van de meridianen en het ervaren van variaties in de houdingen. En dat alles wordt op een liefdevolle en zorgvuldige manier gedaan met veel zorg en aandacht voor iedere deelnemer. Ik vond de Yin Yoga Teacher Training dan ook erg de moeite waard. Bedankt Liduine en Paul!  

*

Meer Vragen:

Heb je vragen, bel of mail ons gerust; Mailme@worldyoga.eu 

Of kom een keer naar onze heerlijke Yin Vitality workshop, of volg gewoon een proefles in onze studio.

 

Opleidingsdata:

Februari 2022; Voor de Data Zie agenda

Buiten deze data is het op aanvraag mogelijk om op donderdagen een ‘prive’ opleiding te volgen. Dit kan al met een hele kleine groep van 3 mensen ingepland worden, dus als je al samen met iemand de opleiding zou willen doen, en de donderdagen beter voor jou/jullie in te plannen zijn, neem dan gerust contact met ons op: Mailme@worldyoga.eu 

 

Locatie:

Studio Worldyoga – Daalakkersweg 4-12, Eindhoven.

 

Kosten:

€ 1790,00

€ 1675,00 (aanmelding vóór 1 december)

(*) Boven noemde bedragen zijn excl. Btw. voor ondernemingen. 

 

Voorwaarden annulering:

Bij annulering, ongeacht de reden, worden tot 1 maand voor de start van de opleiding 50% van de kosten terugbetaald. Bij annulering vanaf 1 maand voor aanvang van de opleiding vervalt het recht op terugbetaling. Wel kun je in beide gevallen iemand aandragen die de plek overneemt; in dat geval betaalt diegene de opleiding en wordt het volledige bedrag terugbetaald.

 

Aanmelden:

Natuurlijk kun je voor verdere informatie en vragen steeds contact opnemen met Liduine via mailme@worldyoga.eu.